BOYA SİSTEMİ DAYANIKLILIK TESTLERİ

Boya sistemleri ve bu sistemlerin çeşitli koşullara karşı dayanımı, ISO 12944 "Çelik Yapıların Koruyucu Boya Sistemleriyle Korozyona Karşı Korunması" standardı ile detaylı olarak tanımlanmaktadır.

Yine aynı standardın 6. Bölümü (ISO 12944-6) bu sistemler için "Laboratuar Performansı Deney Metotları" adı altında, sistemlerin performansının nasıl değerlendirileceğini göstermektedir. Bu standart, suni yaşlandırma ile normal çevre koşullarına maruz bırakma arasındaki ilişkiyi işaret ederek, laboratuar koşullarında, hızlandırılmış yaşlandırma ve performans deneylerini tanımlamaktadır. Bu sayede, kısa sürede, bir boya sisteminin yıllar içinde göstereceği performansın bir simülasyonunu yapmak mümkün olmaktadır.

Coatek Mühendislik olarak, bu performans testlerini gerçekleştirerek, bir boya sisteminin (özellikle kullanmakta olduğunuz spesifik bir sistemin), gerçek koşullarda ne kadar dayanacağı hakkında öngörüde bulunmaktayız. Böylece, bekleyip görmek ve risk almak yerine, kullandığınız ya da kullanacağınız sistemin hangi koşulda ne süre ile dayanacağını bilme şansınız bulunmaktadır.