ENSPEKSİYON VE SURVEY HİZMETLERİ

Firmamız, NACE ve SSPC sertifikalı enspektörleri ile, ister işveren adına, ister ise 3. Party kontrol ve raporlama hizmeti vermektedir. Bu hizmetlerimiz başlıca iki temel başlıkta verilmektedir:

 1- Enspeksiyon:

Kumlama ve boya uygulaması sırasında, yapılan işlemlerin doğruluğunu gözlemlemek ve raporlamak şeklinde verilen bir hizmettir. Her gün için ayrı bir "günlük rapor" ile tüm sürecin hatasız gerçekleştiği belgelenmiş olur. Bu kontrol sırasında, çoğu tahribatsız test, Level 1 bir enspektör tarafından yapılabilirken, tahribatlı testler ve gelişmiş diğer test ve deneyler ancak Level 2 bir enspektör tarafından gerçekleştirilebilir.



2- Survey (Tetkik/Etüd):

Uygulama bittikten sonra, bitmiş bir boya işinin ya da eski bir boya sisteminin mevcut durumunu değerlendirmek, boya kusurlarını ve riskli bölgeleri bulmak, muhtemel sebepleri tespit ederek bir tamir planı oluşturmak için yapılan, bir nevi "Muayene" işidir. Survey hizmeti, sadece yüksek deneyim sahibi Level 2 enspektörler ya da NACE sertifikalı "Boya Uzmanları" tarafından verilebilir.

Enspeksiyon, yapılacak işlerin niteliğine göre, tam zamanlı ya da spot kontrol şeklinde yapılabilir. Firmamız, bünyesindeki toplam üç adet sertifika ile tüm ihtiyaçlarınıza çözüm sunmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, kontrol, bir işin garantisini sağlayan en önemli unsurdur. Boya enspektörlüğü, ülkemizde yeni bir kavram olması ve enspektör sayısının çok az olması dolayısı ile pek bilinmemektedir. Ancak, yapılan uygulamalarda görülmüştür ki, enspeksiyon hizmeti hataları ve olası tamir ve red maliyetlerini engelleyerek, kendi maliyetinin çok daha fazlasını kazandırmaktadır.



NACE INTERNATIONAL HAKKINDA

NACE International, "Korozyon Topluluğu", 116 ülkede, 30.000'i aşkın üyeye hizmet veren bir kurumdur ve dünya çapında "Korozyon kontrolü konusunda bir numaralı otorite" olarak tanınmaktadır.



Özellikle koruyucu boya sistemleri ve katodik koruma ile korozyon koruması üzerine yoğunlaşan kurum; eğitim ve sertifikalandırma hizmetlerinin yanısıra, konferanslar, endüstriyel standartlar, raporlar, yayınlar, teknik makaleler, hükümet ve endüstri bağlantıları gibi pek çok konuda hizmet vermektedir.


NACE International, Houston Texas'taki merkezi ve San Diego, California, Kuala Lumpur, Malezya, Shangai, Çin ve Suudi Arabistan ofisleri ile hizmet vermektedir.



SSPC HAKKINDA

SSPC (Koruyucu Kaplamalar Topluluğu), 1950'de, "Çelik Yapılar Boyama Konseyi" adı altında, kar amacı gütmeyen ve çelik yapıların koruyucu kaplamalar ile korunması üzerine çalışan profesyonel bir topluluk olarak kurulmuştur. 1997'de, topluluğun adı, gelişen kaplama teknolojilerini ve değişen inşaat malzemelerini daha iyi kapsayabilmesi bakımından "Koruyucu Kaplamalar Topluluğu" olarak değiştirilmiştir.

SSPC, beton, çelik ve diğer endüstriyel ve marin yapıların, yüksek performans koruyucu kaplamalar ile korunması üzerine odaklanmış tek kar gütmeyen topluluktur. Ayrıca, yüzey hazırlama, boya seçimi, boya uygulaması, çevresel regülasyonlar ve iş güvenliği konusunda önce gelen bilgi kaynağı olarak hizmet vermektedir.

SSPC, sektöre, boya ve kaplama enspektörleri, boya uzmanları, boya mühendisleri ve sertifikalı uygulayıcılar yetiştiren çok önemli bir kuruluştur.